שוטר יקר, גם אותך ממשלת ישראל דופקת
פורסם: 26 ביוני 2012 נושאים: כלכלי, כללי, פוליטי | Tags: השוואות, מחאה, ממשלה, שוטרים, שכר 11 תגובותקריאה נוספת:
* "מחאה לא אלימה: יש דבר כזה?", אצל השכן אישתון
* הדו"ח המלא: שכר שוטרים – סקירה משווה, אורי טל ספירו, מרכז המחקר והמידע של הכנסת
בדיוק בשלבי סיום של פוסט על הנושא והטבלה הזאת בראשיתו. אני מבקש להבא לעבור דרכי כשאתה מתכנן להעלות פוסטים. (פה בדרך כלל מגיע סמיילי)
שלח לינק כשזה עולה, אצרף הפנייה בגוף הפוסט
בדיוק פירסמתי עכשיו…
http://eishton.wordpress.com/2012/06/26/nonviolent_resistance/
עודכן בהתאם
פניתי לוורדפרס לאחרונה, כי יש תגובות כאלה שאני קורא שהן חיוביות, אבל אני לא רוצה להגיב עליהן בטקסט כי זה מרגיש לי כאילו אני סתם מנפח וסוחט ביקורים חוזרים ללא צורך. אז ביקשתי מהם שיוסיפו כפתור לייק פנימי (ללא קשר לפייסבוק), שאני אוכל להגיב בקטנה ואם ירצו יקבלו לכך הודעה במייל שהם השאירו.
ראית כמה טקסט?
סך הכל רציתי לעשות לייק…
לייק
נו, זה נראה בסדר גמור. אני לא מבין את הטיעון שלך. אז מה אם בפינלנד זה שכר לשוטר מתחיל? גם בישראל זה שכר לשוטר מתחיל. השכר אצלנו יותר גבוה מאשר בפינלנד, גרמניה ושבדיה בהשוואה לשכר הממוצע במשק. הוא הכי גבוה במדינות מושחתות מהיסוד כמו יוון, או בפולין ששם מן הסתם המשכורות הממוצעות במשק די נמוכות. השכר במונחי כוח קניה נמוך לדעתך? נו, ברור, בכל המקצועות השכר כאן נמוך בהשוואה למדינות מערביות עשירות יותר, הסיבה לכך היא יוקר המחיה. רק השעות נראות גבוהות מדי, וגם כאן אין נתונים על הרבה מדינות אחרות, ואני חושב שהחישוב קצת בעייתי (שעות של מי? של שוטר מתחיל? זה כולל חיילים במג"ב?).
אולי תפרט קצת יותר מהם הכשלים לדעתך.
למעשה ביחס לשכר הממוצע הוא הכי גבוה בניו יורק, ואת המקום השני חולקות יחד בריטניה ופולין. לא בדיוק המקומות המתאימים לתיאור "מושחתות" או "שם מן הסתם המשכורות הממוצעות במשק די נמוכות". לא שאני מבין למה דווקא זה הקריטריון הקובע לדעתך אבל לפחות תדייק בעובדות.
אורי, יחסית לדוקטורנט לכלכלה אתה מפגין לפעמים בורות מביכה.
ההשוואה לשכר הממוצע במשק לא רלוונטית בכלל, בגלל שהשכר הממוצע בישראל הרבה יותר נמוך (במונחי כוח קנייה) מהשכר הממוצע במדינות שציינת. גם שכר המינימום בישראל כשיעור מתוך השכר הממוצע גבוה בישראל ביחס למדינות מערביות, אבל זה לא בגלל ששכר המינימום כאן גבוה…. פשוט השכר הממוצע נמוך
אתה כותב כי "השכר במונחי כוח קניה נמוך לדעתך? נו, ברור, בכל המקצועות השכר כאן נמוך בהשוואה למדינות מערביות עשירות יותר, הסיבה לכך היא יוקר המחיה". אבל זה בדיוק המשמעות של כוח קנייה – החישוב הזה מנטרל את יוקר המחייה. השכר של שוטר בפינלנד, יוון, גרמניה, בריטניה, ארה"ב וכל שאר המדינות קונה לאותו שוטר יותר ממה שהשכר של שוטר בישראל יכול לקנות לו בישראל.
וגם השכר של מהנדס, ומתכנת, ואינסטלטור, ומורה… אז מה? זה אומר שדופקים את השוטרים?
אורי,
כוח קנייה זו הגדרה שמבטלת (או לפחות מצמצמת) את ההבדלים הקשורים לשערי מטבע ותנאי שכר. כוח קנייה הוא מונח המגלם בתוכו ממוצע של מוצרי צריכה בסיסיים. לדוגמה: לחם, חשמל, מים, שכירות וכדומה. לוקחים איזה סל קניות שכזה ובודקים כמה אחוזים ממנו, אתה יכול לקנות במשכורת של שוטר בכל מדינה. לדוגמה כמה לחם לבן פשוט יוכל לקנות שוטר בניו יורק לעומת ישראל? איזה אחוז מהווה השכירות מהשכר של שוטר בגרמניה לעומת צרפת?
בצורה הזאת, השאלה "כמה הוא מרוויח?" בכלל לא רלוונטית. השאלה היא מה השכר שלו מאפשר לו. והשכר של שוטר בישראל, מאפשר לו הרבה פחות מהשכר של שוטר ברוב המדינות המערביות. לכן, לשאלתך, כן… זה אומר שדופקים אותו. האם גם את המהנדסים, מתכנתים, אינסטלטורים ומורים… גם "דופקים" בישראל? כן. על פי אותם קריטריוני של כוח קניה, ישראל נמצאת בתחתית מבחינת מדינות מערביות, כמעט בכל התחומים. על כן הכותרת של הפוסט הזה היא שוטר יקר, גם אותך ממשלת ישראל דופקת".
גם אותך. לא "רק" אותך.