דיאלוגים מוועדת הכספים (1)
פורסם: 28 ביולי 2011 נושאים: כלכלי, כללי, פוליטי | Tags: הפחתות מסים, ועדת הכספים, חיים אורון, משה גפני, רונית תירוש 2 תגובותהדיון, שנערך ב-28 בדצמבר 2009, עסק בהפחתות המסים המתוכננות של משרד האוצר. בישיבה השתתפו, מלבד חברי הוועדה, מנכ"ל משרד האוצר וראש רשות המסים. אחרי דיון ארוך בו ח"כ חיים אורון הביע את התנגדותו למתווה הפחתת המסים המתוכנן, ביקשה ח"כ רונית תירוש את רשות הדיבור.
רונית תירוש: תפיסת עולמי הכלכלית היא לא סוציאל דמוקרטית, זה ידוע, ואני אומר נכוחה שאני חושבת שהוכח, ולא רק כאן, לא עשינו את זה בזעיר אנפין, שבכל מדינה שהמסים הישירים – ואני מדברת ספציפית למשל על מס הכנסה – כאשר הם נמוכים, יש יותר אנשים שמדווחים על הכנסות.
חיים אורון: איפה?
רונית תירוש: אם אני אצטרך להביא נתונים, אני אביא.
חיים אורון: תביאי נתונים.
רונית תירוש: חבר הכנסת אורון, תכבד. אני משוכנעת בצדקת דבריי. אני אביא את הנתונים מהמקום שמספק את הנתונים האלה. אני רואה מה קורה כאשר אותו עשירון עליון או אלפיון עליון שאנחנו כל הזמן מטיחים בו האשמות, ובכלל צריך להצטדק שהוא חי וקיים, ונושם ומשלם כאן מסים, כדי שגם משפחות ברוכות ילדים עם הכנסות פחותות שלא משתתפות כל כך בעניין מס ההכנסה, יכולות לחיות אולי קצת יותר טוב בזכות ההכנסות שבאות מלמעלה. אותו אלפיון, אני רוצה הוא יישאר במדינה ואני לא רוצה שהוא ילך לכל המדינות שמחפשים שם משלמים הכי פחות מס הכנסה ושם הוא ישקיע. גם לזה אני צריכה להביא הוכחות?
חיים אורון: כן.
רונית תירוש: בסדר. אני אביא. אני אעשה שיעורי בית ואני אביא.
היו"ר משה גפני: תודה רבה. אדוני המנכ"ל, בבקשה.
נו? הביאה?
לא בפרוטוקולים שאני קראתי, אבל אולי היא עושה מחקר ממש מעמיק, והיא עוד מחכה לרגע הנכון לפרסם אותו. בדברים האלה התזמון הוא הכל